Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Chisinău: Protest cu struguri şi votcă faţă de vizita lui Dmitri Rogozin

Agenda vizitei transmisă de Ambasada Rusiei la Chişinău menţionează că Dmitri Rogozin va depune flori la Memorialul Eternitate din Chişinău, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la începerea operaţiunii Iaşi – Chişinău. Ministerul Economiei de la Chişinău a anunţat, marţi, într-un comunicat, că întâlnirea vicepremierului rus cu ministrul Andrian Candu a fost solicitată de partea rusă şi are loc în cadrul Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică între Chişinău şi Moscova.

Share

Paul Filimon 0 comentarii

Actualizat: 21.08.2014 - 20:01

Tinerii au venit la aeroportul din Chişinău cu struguri - referire la embargoul impus de Rusia importurilor de fructe din Republica Moldova, arme de jucărie - ca simbol al agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei şi votcă - opus tradiţiei româneşti de întâmpinarea cu pâine şi sare pentru a protesta faţă de  vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin în Republica Moldova, informează Jurnal de Chişinău.

Vicepremierul rus a sosit, joi, într-o vizită de două zile în Republica Moldova, unde are programate discuţii cu ministrul Economiei, Andrian Candu, privind embargoul impus de Rusia importurilor de legume şi fructe din Republica Moldova

Dimitri Rogozin este însoţit de o delegaţie de 25 de oficiali ruşi din Serviciul Fitosanitar, Ministerul Economiei, Serviciului Vamal şi Ministerul Culturii de la Moscova. Autorităţile de la Chişinău au asigurat că la această acţiune nu vor fi prezenţi oficiali din Republica Moldova şi nici nu vor fi organizate onoruri militare.

Dimitri Rogozin se va deplasa vineri la Tiraspol, unde are programate o întâlnire cu liderul separatist Evgheni Şevciuk. Ulterior, vicepremierul rus va avea o întrevedere cu premierul Iurie Leancă.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...