10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialChina: 1,3 milioane de site-uri închise în 2010

China: 1,3 milioane de site-uri închise în 2010

Aproximativ 1,3 milioane de site-uri au fost închise în China anul trecut, potrivit Academiei Chineze de Ştiinţe Sociale, care a estimat că, la sfârşitul lui 2010, numărul de site-uri scăzuse cu 41%, informează BBC News Online, citat de Mediafax.

Oficialii chinezi au introdus reguli mult mai dure pentru internet în ultimii ani, iar în 2009 au lansat o campanie de închidere a site-urilor pornografice.

Liu Ruisheng, cercetător la Academia Chineză de Ştiinţe Sociale, a declarat că, în China, libertatea de expresie este foarte mare şi a precizat că, în pofida faptului că multe site-uri au fost închise, numărul de pagini web a crescut în 2010, cu 79%, comparativ cu 2009, ajungând la un număr de 60 de miliarde.

“Acest lucru înseamnă că partea de conţinut devine din ce în ce mai puternică, iar reglementările mai stricte”, a spus cercetătorul.

Guvernul din China, care are cel mai mare număr de internauţi din lume, 457 de milioane, a implementat un sistem de cenzură online care blochează accesul la conţinuturi pe teme sensibile, cum ar fi drepturile omului sau criticile aduse regimului comunist. De asemenea, site-uri precum Facebook, Twitter, Dailymotion şi YouTube sunt blocate în China.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, noi declarații despre situația doctorului Cătălin Cîrstoiu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în coaliţie s-a decis să existe o clarificare din partea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL pentru Primăria...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă