15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCel puţin 67 de morţi, într-o serie de atacuri comise luni în...

Cel puţin 67 de morţi, într-o serie de atacuri comise luni în Irak

 O serie de atacuri comise luni în mai multe oraşe din Irak s-au soldat cu moartea a cel puţin 67 de persoane şi rănirea a peste 300, acesta fiind valul de atentate cele mai violente după mai mult de un an, relatează Mediafax.

Mai multe atacuri, care nu au fost revendicate, au vizat luni dimineaţă oraşele Kout, Tikrit, Bagdad, Taji, Najaf, Kirkuk, Ramadi, Kerbala, Khan Beni Saad, Iskandariya, Mosul, Balad şi mai multe localităţi din provincia Diyala, inclusiv Baaquba.

Bilanţul total al victimelor este cel mai mare înregistrat într-o singură zi după 10 mai 2010, când 60 de atacuri comise pe întreg teritoriul ţării s-au soldat cu cel puţin 110 morţi şi peste 500 de răniţi.

Atacul cel mai mortal de luni, un dublu atentat cu bombă comis în oraşul Kout, la 160 de kilometri sud-est de Bagdad, s-a soldat cu cel puţin 40 de morţi şi 65 de răniţi, potrivit unui bilanţ furnizat de Ghalid Rashid Khazaa, un purtător de cuvânt al serviciilor de sănătate din regiunea Wasit, a cărei capitală este Kout.

Cele două explozii au avut loc în jurul orei locale 8.00 (8.00, ora României), într-o zonă aglomerată din centrul oraşului, au afirmat surse din cadrul poliţiei. Ele au fost provocate aproape simultan de o maşină-capcană şi de o bombă amplasată la marginea drumului.

La Najaf, la 150 de kilometri sud de Bagdad, două maşini-capcană au explodat, omorând şapte persoane şi rănind alte 60, majoritatea poliţişti, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate.

Doi kamikaze au detonat încărcătura explozivă pe care o aveau asupra lor în sediul Departamentului antiterorist din Tikrit, oraşul natal al fostului preşedinte Saddam Hussein, omorând trei poliţişti, a declarat un ofiţer de armată din oraş.

Atacatorii purtau uniforme ale poliţiei şi legitimaţii false şi încercau să “elibereze combatanţi al-Qaida din închisoare”, a explicat un oficial.

Alte atacuri cu bombă au fost semnalate la Bagdad, Ramadi, Balad, Khan Beni Saad, Mosul, Taji, Iskandariya, Kerbala, soldate de asemenea cu victime.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă