Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CE aşteaptă măsuri concrete din partea Franţei privind ameliorarea situaţiei romilor

Comisia Europeană aşteaptă din partea Franţei "măsuri concrete" pentru ameliorarea situaţiei romilor, cum ar fi ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, a declarat miercuri comisarul pentru ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.08.2012 - 12:15
Comisia Europeană aşteaptă din partea Franţei "măsuri concrete" pentru ameliorarea situaţiei romilor, cum ar fi ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, a declarat miercuri comisarul pentru Justiţie, relatează AFP, citată de Mediafax.

"În prezent sunt necesare măsuri concrete şi finanţări precise", a declarat Viviane Reding într-un interviu acordat cotidianului belgian Le Soir.

"O măsură concretă, de altfel încurajată de Comisia Europeană, ar fi ridicarea măsurilor tranzitorii care limitează accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii în Franţa. Această măsură ar trimite un semnal puternic romilor originari din această ţară", a adăugat ea.

O reuniune pe tema romilor va avea loc în cursul după-amiezii la Paris în prezenţa premierului Jean-Marc Ayrault, după demolarea mai multor tabere în cursul verii.

În urma acestor demolări, Comisia a pus din nou Franţa sub supraveghere la începutul lui august, la fel ca în 2010, şi a amintit necesitatea respectării unor garanţii împotriva expulzărilor arbitrare şi a unor tratamente discriminatorii.

"Taberele ilegale ridică probleme şi autorităţile naţionale au dreptate să se intereseze de acest lucru. Îndepărtarea romilor din teritoriu nu este totuşi o soluţie pentru această problemă: este o politică pe termen scurt, fără efect durabil. Trebuie privilegiate integrarea economică şi socială", apreciază Reding.

Această integrare "este atât responsabilitatea ţării de primire, cât şi a ţării de origine". "Vorbim despre cetăţeni europeni", a declarat ea.

Vicepreşedintele Comisiei subliniază că 470.000 de euro din fonduri regionale europene au fost implicate în proiectele de dezvoltare a "satelor de inserţie" din marile metropole franceze cum ar fi Lille şi Lyon. "Rămâne să vedem rezultatele", precizează ea.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...