Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cazul Bodnariu scoate în stradă, din nou, oameni din mai multe capitale europene

În mai multe capitale europene şi oraşe norvegiene au fost organizate sâmbătă, 16 aprilie, manifestaţii de solidaritate cu familiile Bodnariu, Nan şi alte familii de români din Norvegia despărţite de copii de autorităţile din această ţară, se arată într-un comunicat al biroului de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, citat de Agerpres.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 17.04.2016 - 23:41

În mai multe capitale europene şi oraşe norvegiene au fost organizate sâmbătă, 16 aprilie, manifestaţii de solidaritate cu familiile Bodnariu, Nan şi alte familii de români din Norvegia despărţite de copii de autorităţile din această ţară, se arată într-un comunicat al biroului de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, citat de Agerpres

Potrivit comunicatului, clerul şi credincioşii din Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord urmăresc cu multă atenţie şi îngrijorare evoluţia acestor cazuri, exprimându-şi mâhnirea faţă de prelungirea suferinţei familiilor Bodnariu, Nan şi a altor familii de români. 

'Reafirmăm convingerea că familia este cadrul cel mai potrivit pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor şi considerăm că dragostea părintească este cea care oferă echilibrul emoţional de care copiii au nevoie. Orice separare a copiilor de părinţi este prin ea însăşi o traumă ale cărei consecinţe pe termen mediu şi lung pot fi foarte greu de apreciat', a declarat episcopul Macarie Drăgoi al Europei de Nord, prezent la manifestaţia organizată la Oslo . 

'Situaţia în care se află familiile Bodnariu, Nan şi alte familii de români ne îngrijorează şi ne manifestăm mâhnirea faţă de prelungirea acestor suferinţe. Creşterea şi educarea copiilor este un drept fundamental al oricărei familii. Separarea copiilor de părinţi, traumatizantă prin ea însăşi, nu poate fi acceptată ca fiind o măsură luată în interesul copiilor. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu familiile aflate în suferinţă. Mărturisesc faptul că sunt impresionat de responsabilitatea şi determinarea de care acestea dau dovadă. Îmi exprim şi eu durerea faţă de prelungirea măsurilor de separare a copiilor de părinţi şi afirm cu toată convingerea că iubirea familială nu poate fi niciodată înlocuită cu o încadrare instituţională', a subliniat înaltul prelat. 

'Statul, ca garant al respectării drepturilor şi libertăţilor celor ce se află pe teritoriul său, cetăţeni sau simpli rezidenţi, ar trebui să ia în considerare că familia este cea care poate încadra cel mai bine educaţia sănătoasă şi echilibrul emoţional al unui copil. În această perioadă a Postului Mare, rugăciunile noastre îi însoţesc pe toţi cei aflaţi în suferinţă şi nădăjduim că organismele abilitate vor soluţiona aceste cazuri astfel încât familiile să fie reîntregite', a mai afirmat episcopul Macarie al Europei de Nord, potrivit comunicatului citat.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...