Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Câţi bani va aloca CE pentru susţinerea ţărilor afectate de criza refugiaţilor

Comisia Europeană a anunţat luni că a mobilizat miliarde de euro din bugetul comunitar pentru a ajuta statele cele mai afectate de criza refugiaţilor, răspunzând astfel cererii Austriei ca, dincolo de un anumit prag, cheltuielile generate de sosirea masivă a migranţilor să fie suportate din fonduri europene, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Share

Carmen Andrei 0 comentarii

08.02.2016 - 20:11

Comisia Europeană a anunţat luni că a mobilizat miliarde de euro din bugetul comunitar pentru a ajuta statele cele mai afectate de criza refugiaţilor, răspunzând astfel cererii Austriei ca, dincolo de un anumit prag, cheltuielile generate de sosirea masivă a migranţilor să fie suportate din fonduri europene, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres

Autorităţile de la Viena au calculat că pentru Austria o cifră care poate fi 'asumată' ar fi de circa 35.000 de refugiaţi pe an, în condiţiile în care această ţară a primit anul trecut 90.000 de cereri de azil. 

Prin urmare, ministrul de finanţe austriac, Hans Jurg Schelling, a trimis o scrisoare Comisiei Europene în care solicită plata a circa 600 de milioane de euro din fonduri europene pentru acoperirea sumelor necesare întreţinerii 'excesului' de 55.000 de migranţi. Conform estimărilor autorităţilor de la Viena, pentru fiecare refugiat guvernul austriac cheltuie în fiecare an circa 11.000 de euro. 

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva, a declarat luni că executivul comunitar va răspunde formal acestei scrisori şi că este interesată de 'propunerile şi ideile ce pot ajuta să facem faţă crizei refugiaţilor', adăugând că abordarea Comisiei Europene 'a fost mereu una a solidarităţii şi nu a abandonării acelor state membre care se confruntă cu o presiune migratorie tot mai mare'. 

Ea a amintit că executivul comunitar lucrează la o strategie europeană coordonată şi că 'a mobilizat peste 10 miliarde de euro din bugetul UE pentru a asista ţările cele mai afectate'. De asemenea, Fondului pentru Azil, Imigraţie şi Integrare, precum şi Fondului pentru Securitate Internă le-au fost alocate 8,4 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020. 

Cât despre anul în curs, Mina Andreeva a menţionat că executivul comunitar a propus suplimentarea primului fond cu 130 de milioane de euro şi a celui de-al doilea cu 55,9 milioane de euro. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...