8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCât i-a costat pe americani moartea lui bin Laden?

Cât i-a costat pe americani moartea lui bin Laden?

Americanii au plătit nici mai mult nici mai puţin decât 1,3 trilioane de dolari pe războiul antiterorist purtat după evenimentele din 11 septembrie 2001, scrie salon.com.

Studiul Serviciului de Cercetare al Congresului, realizat în martie 2011, arată că un buget de 1,283 de trilioane de dolari au primit OK-ul Congresului pentru operaţiuni militare, baze de securitate, reconstrucţie, ajutor extern, costuri cu ambasada şi cheltuieli cu veteranii implicaţi în cele trei operaţiuni iniţiate după atacurile din 11 septembrie – Irak, Afganistan şi iniţiativa de securizare a bazelor militare.

Deşi suma este una semnificativă, aceasta nu include costurile salariilor militarilor, antrenamentul acestora sau procurarea de arme.

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat luni dimineaţă că liderul al Qaeda, Osama bin Laden, a fost ucis într-un raid al forţelor speciale americane în oraşul Abbottabad, Pakistan. Corpul lui Bin Laden a fost luat de echipă specială SEAL, s-au efectuat teste ADN pentru o identificare, după care trupul a fost aruncat în mare.

Osama bin Laden şi-a făcut o intrare spectaculoasă în “hall of fame”-ul FBI, pe 11 septembrie 2001, punând în scenă cel mai mare atentat împotrivă SUA: peste 3.000 de morţi.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă