Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, susţine că are, în continuare, divergențe cu președintele Recep Tayyip Erdogan, după întâlnirea de la summitul G-20

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că a întâmpinat "divergențe profunde" cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 08.07.2017 - 21:40

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat, sâmbătă, că a întâmpinat "divergențe profunde" cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, după întâlnirea lor de la summitul G-20 de la Hamburg, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Şefa Executivului german a precizat că unul dintre subiectele în dezacord este respectarea drepturilor omului: în Turcia au avut loc numeroase arestări după tentativa de lovitură de stat din 2016. De asemenea, Germania și-a retras recent trupele de la baza militară Incirlik, din Turcia, după ce guvernul de la Ankara a refuzat să permită accesul unor parlamentari germani la militarii din țara lor, aflați conform Constituției sub controlul puterii legislative.

AFP reamintește că în primăvara aceasta guvernul de la Berlin nu a premis organizarea unor mitinguri electorale ale diasporei turcești, înaintea referendumului din Turcia pentru extinderea atribuțiilor președintelui. Erdogan a reacționat acuzând autoritățile germane de un comportament comparabil cu nazismul.

"Toate acestea sunt evoluții care arată mari divergențe și nu le-am ascuns", a declarat cancelarul după dialogul cu Erdogan.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...