11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBulgaria promite să împiedice o migrare în masă a rromilor după aderarea...

Bulgaria promite să împiedice o migrare în masă a rromilor după aderarea la Schengen

Bulgaria, care speră să adere la spaţiul Schengen în martie 2011, a dat asigurări că va lua măsuri pentru a împiedica o posibilă migrare a romilor către alte ţări din Uniunea Europeană, anunţă NewsIn.

“Am însărcinat directoratele regionale ale ministerului să împiedice migrarea organizată a romilor în ţările UE”, a declarat ministrul de interne Ţvetan Ţvetanov presei străine, la Sofia.

Guvernul bulgar a pregătit “o strategie complexă” de unificare a eforturilor diferitelor instituţii pentru a combate problema migraţiei ilegale în masă şi pentru o mai bună integrare a romilor, a explicat Ţvetanov.

Ministrul a subliniat că Sofia este pregătită să devină membru Schengen şi să asigure graniţa externă a spaţiului, după ce fondurile UE i-au permis o îmbunătăţire a controalelor de la frontiere.

Bulgaria şi România speră să adere la Spaţiul Schengen în martie 2011, dar problema romilor a generat o serie de tensiuni în blocul european. Sute de romi bulgari şi români au fost repatriaţi anul acesta din Franţa. Măsura a generat o polemică în Uniunea Europeană, dar Parisul a criticat ţările de origine ale romilor, pentru că nu iau suficiente măsuri pentru a-i integra.

Şi Italia a expulzat romi aflaţi în situaţie ilegală.

Observatori de la Paris şi Roma au avertizat că eşecul României şi Bulgariei de a împiedica exodul romilor ar putea să le pună în pericol aderarea la Schengen.

Aproape toate ţările UE fac parte din spaţiul Schengen, excepţie făcând Marea Britanie, Irlanda, Bulgaria, România şi Cipru.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă