Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bulgaria promite să împiedice o migrare în masă a rromilor după aderarea la Schengen

Bulgaria, care speră să adere la spaţiul Schengen în martie 2011, a dat asigurări că va lua măsuri pentru a împiedica o posibilă migrare a romilor către alte ţări din Uniunea Europeană, anunţă

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

10.11.2010 - 11:28

Bulgaria, care speră să adere la spaţiul Schengen în martie 2011, a dat asigurări că va lua măsuri pentru a împiedica o posibilă migrare a romilor către alte ţări din Uniunea Europeană, anunţă NewsIn.

"Am însărcinat directoratele regionale ale ministerului să împiedice migrarea organizată a romilor în ţările UE", a declarat ministrul de interne Ţvetan Ţvetanov presei străine, la Sofia.

Guvernul bulgar a pregătit "o strategie complexă" de unificare a eforturilor diferitelor instituţii pentru a combate problema migraţiei ilegale în masă şi pentru o mai bună integrare a romilor, a explicat Ţvetanov.

Ministrul a subliniat că Sofia este pregătită să devină membru Schengen şi să asigure graniţa externă a spaţiului, după ce fondurile UE i-au permis o îmbunătăţire a controalelor de la frontiere.

Bulgaria şi România speră să adere la Spaţiul Schengen în martie 2011, dar problema romilor a generat o serie de tensiuni în blocul european. Sute de romi bulgari şi români au fost repatriaţi anul acesta din Franţa. Măsura a generat o polemică în Uniunea Europeană, dar Parisul a criticat ţările de origine ale romilor, pentru că nu iau suficiente măsuri pentru a-i integra.

Şi Italia a expulzat romi aflaţi în situaţie ilegală.

Observatori de la Paris şi Roma au avertizat că eşecul României şi Bulgariei de a împiedica exodul romilor ar putea să le pună în pericol aderarea la Schengen.

Aproape toate ţările UE fac parte din spaţiul Schengen, excepţie făcând Marea Britanie, Irlanda, Bulgaria, România şi Cipru.

Citește totul despre:

Comentarii