7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialBREXIT. Primele efecte. O companie aeriană a cerut certificat de transportator într-o...

BREXIT. Primele efecte. O companie aeriană a cerut certificat de transportator într-o ţară UE

Compania aeriană britanică EasyJet a anunțat vineri că a cerut un certificat de transportator aerian într-o țara nespecificata din Uniunea Europeană, în urmă votului pentru Brexit, scrie AFP, preluată de Hotnews.ro. 
Acest certificat, care este oferit de autoritatea de reglementare din fiecare țara, "urmează să permită EasyJet să zboare în Europa la fel că și astăzi", a precizat compania, într-un comunicat. 
"În cadrul planurilor de urgență ale EasyJet înainte de referendum, am avut discuții informale cu un anumit număr de reglementatori europeni de aviație în privință unui certificat de transportator aerian (CTA) într-o țara europeană pentru a permite EasyJet să zboare în Europa așa cum o face și astăzi", a precizat compania britanică, într-un comunicat. 
"EasyJet a lansat acum acest proces formal pentru a obține un CTA", adaugă compania low-cost. 
Acest CTA este o autorizație oferită de autoritățile însărcinate cu reglementarea aviației civilie în fiecare țara. Având în vedere piață unică de transport aerian european, fiecare companie care operează într-o țara a UE poate funcționa liber în întreagă Uniune, fără restricții. 

Sectorul aerian britanic, care a beneficiat din plin de acest cer unic european instaurat de 20 de ani, este îngrijorat de viitorul sau în cazul unei ieșiri a Mării Britanii din UE. 
EasyJet precizează însă că nu are în prezent proiecte legate de mutarea sediului sau, situat pe aeroportul londonez Luton. 
"Până când rezultatul negocierilor Marea Britanie-UE vor fi mai clare, EasyJet nu are nevoie să aplice alte schimbări structurale sau operaționale", precizează compania. 
  

Cele mai citite

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă