15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBloggerul Alexei Navalni este pregătit să îl înfrunte pe Vladimir Putin în...

Bloggerul Alexei Navalni este pregătit să îl înfrunte pe Vladimir Putin în faţa alegătorilor

Bloggerul anticorupţie devenit o personalitate a opoziţiei din Rusia, Alexei Navalni, se consideră pregătit să candideze la alegerile prezidenţiale împotriva lui Vladimir Putin, dar numai dacă regimul va adopta reforme politice în sprijinul unor alegeri democratice, relatează Mediafax.

Navalnîi nu poate să candideze în contextul actual al legislaţiei la alegerile prezidenţiale din 4 martie, deoarece termenul de înregistrare a canditaturilor a expirat. Mai mulţi reprezentanţi ai opoziţiei reclamă revizuirea regulilor electorale şi amânarea scrutinului.

“Sunt pregătit să mă lupt pentru alegeri libere”, a declarat bloggerul luni seara, pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

“Când vom avea o şansă reală de a participa la alegeri, sunt pregătit să mă lupt pentru o poziţie de lider, inclusiv la prezidenţiale”, a declarat Navalni.

El a arătat că în contextul actual, scrutinul din 4 martie nu va putea fi democratic. “Acest viitor vot nu poate fi considerat un scrutin. El nu va fi legitim deşi se va vota. Nu îl vom recunoaşte niciodată”, a mai subliniat acesta.

Avocatul de 35 de ani, care s-a făcut cunoscut prin intemediul blog-urilor dezvăluind scandaluri de corupţie, a devenit unul dintre liderii alianţei împotriva lui Putin care a organizat manifestaţii masive pentru contestarea scrutinului legislativ controversat din 4 decembrie, câştigat de partidul aflat la putere.

El a mai adăugat pentru Ecoul Moscovei că ieşirea în stradă este singurul mod de a obţine concesii de la regimul condus de Putin, candidat la prezidenţialele următoare, după patru ani în care a deţinut funcţia de prim-ministru, pentru că nu putea candida în 2008 după două mandate consecutive la Kremlin (2000-2008).

“Poate că este o viziune simplistă, dar dacă un milion de persoane vor ieşi în stradă (…) atunci ei nu vor putea să ne facă nimic. Şi vor trebui să ne satisfacă revendicările”, a mai declarat Navalni.

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă