25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialBlogger rus, amendat pentru un comentariu extremist: "În timp ce armatele ruseşti...

Blogger rus, amendat pentru un comentariu extremist: “În timp ce armatele ruseşti bombardează oraşul Alep, eu sunt judecat la Moscova pentru că susţin acest asalt”

Bloggerul rus, Anton Nosik a fost amendat pentru o solicitare controversată făcută liderului de la Kremlin. Nosik a fost sancţionat cu o sumă importantă pentru extremism, acesta cerându-i lui Vladimir Putin să şteargă Siria de pe faţa pământului, scrie The Times of Israel.

‘Anton Nosik este considerat vinovat de infracţiunea prevăzută de art. 282 din Codul penal (incitare la ură sau animozitate şi nerespectarea demnităţii umane) şi condamnat la o amendă de 500.000 de ruble’, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a tribunalului Presnenski din Moscova, Anastasia Pîlina. 

Sancţiunea iniţială cerută de procuror în cazul lui Nosik prevedea ca bloggerul să fie închis pentru doi ani, însă această cerere a fost respinsă. 

Anton Nosik, 50 de ani, a publicat un text numit “Raderea Siriei de pe hartă” în care a salutat atacurile aeriene ruseşti în Siria, considerată un inamic real al Israelului. Ba mai mult, bloggerul a subliniat ideea că acest stat merită, într-adevăr, să fie bombardat.

Nosik nu şi-a recunoscut vinovăţia, precizând că textul reflectă doar o opinie personală. 

“În timp ce armatele ruseşti bombardează oraşul Alep, eu sunt judecat la Moscova pentru că susţin acest asalt”, a declarat Nosik, în cadrul procesului, citează Al Arabiya English.

 

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă