Bill Gates crede că Donald Trump ar putea fi un nou John Fitzgerald Kennedy

Miliardarul Bill Gates a precizat într-un interviu pentru CNBC că președintele ales Donald Trump va conduce USA la fel ca John Fitzgerald Kennedy. , Fondatorul Microsoft a rezumat acest gen de cârmuire a unei țări prin sintagma "conducere americană prin intermediul inovării".

Share

Marian Garleanu 0 comentarii

Actualizat: 20.12.2016 - 21:46

Miliardarul Bill Gates a precizat într-un interviu pentru CNBC că președintele ales Donald Trump va conduce USA la fel ca John Fitzgerald Kennedy. , Fondatorul Microsoft a rezumat acest gen de cârmuire a unei țări prin sintagma "conducere americană prin intermediul inovării".

Bill Gates a mai precizat pentru CNBC că "multe din mesajele sale au fost despre ... cum și unde vede el (Trump -n.r.) lucrurile, dar nu au fost la fel de bine exprimate. Îmi aduc aminte că în același mod, președintele Kennedy a vorbit despre misiunea spațială și a adus America acolo în top unde îi era și îi este locul”.

"Cred că educația sănătoasă a președintelui Trump va sta la baza opririi epidemiilor din această lume. În acest spațiu energetic, există posibilitatea unui mesaj foarte optimist din partea administrației Trump, care are de gând să organizeze lucrurile așa cum trebuie, să înlăture barierele de reglementare, iar conducerea americană să se manifeste prin intermediul inovării", a apreciat omul din spatele Microsoft.

Bil Gates a dezvăluit că a vorbit recent cu Trump la telefon, iar în timpul apelului de opt minute cei doi miliardari au discutat despre puterea de inovare. "Punctul cheie în discuție a fost acela în care am mers până acolo încât să împingem puterea de inovare nu numai în domeniul energiei, ci și în medicină, educație și încurajarea ideii că aceasta este o afacere de succes și un lucru mare pentru conducerea americană. Desigur, întreaga mea carieră s-a axat de-a lungul acestor linii. Și președintele Trump a fost interesat să asculte asta. De aceea sunt sigur că va exista un dialog și în continuare", a menționat miliardul IT.

Când a fost întrebat dacă apelul telefonic l-au făcut optimist cu privire la mandatul noului președinte, Bill Gates a răspuns: "Ei bine, vom vedea. Inovațiile ar putea fi bipartite. Noi ar trebui să facem tot posibilul". El a mai adăugat că a fost prima dată când a vorbit cu Trump, chiar dacă cei doi au prieteni comuni.

Gates a sugerat anterior că el sprijinit-o pe Hillary Clinton, dar numai prin fundația sa de caritate, Bill & Melinda Gates, dar că va "aborda orice administrație cu  mintea deschisa pozitivă." De-a lungul timpului miliardarul Bill Gates a donat atât pentru campaniile democraților cât și pentru cele ale congresmenilor republicani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...