14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBilanțul atentatelor din Catalonia a ajuns la 16 morți

Bilanțul atentatelor din Catalonia a ajuns la 16 morți

Bilanțul atentatelor din Catalonia a ajuns la 16 morți, după ce o cetățeană germană de 51 de ani a decedat duminică, a anunțat protecția civilă catalană, informează AFP, via Agerpres.

"În această dimineață, o femeie de 51 de ani, de naționalitate germană, ce fusese internată în stare critică la unitatea de terapie intensivă de la spitalul del Mar din Barcelona, a decedat", a anunțat protecția civilă într-un comunicat.

Dublul atentat terorist, comis la Barcelona și Cambrils în 17 și 18 august și revendicat de organizația Statul Islamic (SI), s-a soldat de asemenea cu 125 de răniți, dintre care cinci sunt în continuare în stare critică.

Femeia de cetățenie germană decedată duminică a fost rănită în atentatul care a avut loc la Barcelona, când o camionetă la volanul căreia se afla un tânăr marocan a intrat în mulțime pe Las Ramblas, cea mai frecventată de turiști arteră pietonală din metropola catalană.

Sâmbătă, peste 100.000 de persoane au manifestat la Barcelona împotriva violenței jihadiste sub sloganul "Nu mi-e frică". Regele Felipe al VI-lea s-a alăturat manifestanților, devenind astfel primul suveran spaniol care ia parte la o astfel de adunare, după restabilirea monarhiei în 1975.

El s-a plasat cu câteva rânduri în spatele bannerului din frunte, la fel ca șeful guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, miniștri, președinți de regiuni, lideri de partide, primul rând al manifestației fiind rezervat, conform dorinței primăriei, 'reprezentanților colectivităților care, din primul minut, s-au ocupat de victime': polițiști, pompieri în uniforme, medici în halate albe, șoferi de taxi, comercianți și locuitori din zona Las Ramblas.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă