12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialBerlusconi vrea să participe la audieri în toate procesele lui

Berlusconi vrea să participe la audieri în toate procesele lui

Premierul italian, Silvio Berlusconi, intenţionează să participe la audieri în toate procesele lui din Milano,  a anunţat astăzi  unul dintre avocaţii lui, potrivit Mediafax.

Procesele în care este implicat şeful Guvernului italian sunt legate de acuzaţii de fraudă fiscală, corupere a martorului şi prostituţie cu minore.

Preşedintele Consiliului de Miniştri “consideră oportun să vină personal pe teren pentru a se apăra”, a declarat Niccolo Ghedini, adăugând că, din partea sa, “există toată disponibilitatea pentru ca aceste procese să se deruleze rapid”.

Procesele împotriva lui Berlusconi au fost reluate din 26 februarie, după o suspendare de aproape un an, din cauza unei legi a imunităţii care îl proteja, dar care a fost parţial anulată de Curtea Constituţională. Totusi, de mai mulţi ani, premierul nu merge la audieri şi este reprezentat de avocaţii săi.

Berlusconi este judecat în special pentru fraudă fiscală şi fals în bilanţuri (cazul Mediaset), coruperea martorului (Mills) şi pentru prostituţie cu minore şi abuz de putere (“Rubygate”).

El este de asemenea acuzat de abuz de încredere, în cadrul achiziţionării drepturilor de televizare (Mediatrade).

Astazi a fost anulata audierea preliminară care trebuia să decidă dacă va fi adus în justiţie pentru acest caz a fost amânată până la 28 martie.

Cele mai citite

Românii sunt invitați să se angajeze în armată, într-un moment de criză internațională. Un soldat profesionist câștigă peste 5000 de lei net

Deși nu se ia în calcul reintroducerea serviciului militar obligatoriu, Ministerul Apărării Naționale (MApN) va organiza o nouă campanie de recrutare de soldați și...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă