Belarusul a scăpat definitiv de sancțiunile UE

Uniunea Europeană a adoptat joi actele legale care consfințesc ridicarea sancțiunilor împotriva a 170 de personalități din Belarus, printre care și președintele Aleksandr Lukașenko

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 25.02.2016 - 17:33

Uniunea Europeană a adoptat joi actele legale care consfințesc ridicarea sancțiunilor împotriva a 170 de personalități din Belarus, printre care și președintele Aleksandr Lukașenko, informează Agerpres.

Câteva sancțiuni sunt totuși menținute: embargoul european asupra armelor și măsurile restrictive împotriva a patru persoane de pe listă în legătură cu disparițiile nerezolvate a doi oameni politici de opoziției, a unui om de afaceri și a unui jurnalist.

Președintele belarus Aleksandr Lukașenko, la putere din 1994 și descris odată de SUA ca "ultimul dictator din Europa", este vizat de aceste sancțiuni din ianuarie 2011, în urma represiunilor violente care au urmat realegerii sale la sfârșitul lui 2010.

UE a suspendat încă de la sfârșitul lui octombrie 2015 aplicarea acestor sancțiuni, ca răspuns la eliberarea la Minsk a unor deținuți politici, măsură pe care statele europene o cereau de mult timp, și la desfășurarea "într-un mediu ferit de violențe" a alegerilor prezidențiale din octombrie 2015.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...