Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ban Ki-moon face apel la rezolvarea pașnică a disputelor privind insulele din Marea Chinei de Sud

Secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a vorbit, joi, despre necesitatea rezolvare pe cale pașnică a disputelor privind insulele din Marea Chinei de Sud.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 07.07.2016 - 14:40

Secretarul general al Națiunilor Unite, Ban Ki-moon, a vorbit, joi, despre necesitatea rezolvare pe cale pașnică a disputelor privind insulele din Marea Chinei de Sud, informează Reuters, citat de Agerpres.

Totodată, în cadrul unei conferinţe de presă cu ministrul de externe chinez Wang Yi, secretarul general al ONU şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu creşterea tensiunilor în Peninsula Coreea şi a cerut Coreei de Nord să se abţină de la acţiuni provocatoare.

Responsabilul ONU a sugerat ca ţările implicate să-şi intensifice eforturile pentru a contribui la diminuarea tensiunilor în regiune. 

Citește și: Presă: Autoritățile de la Beijing trebuie să fie pregătite de o confruntare cu SUA, în Marea Chinei de Sud

Tensiunile sunt în creştere înaintea sentinţei finale din 12 iulie a Curţii permanente de arbitraj (CPA) de la Haga (Olanda) vizând disputele teritoriale între Filipine şi China în Marea Chinei de Sud. 

Tensiunile s-au agravat în ultimii ani în contextul în care Beijingul îşi afirmă pretenţiile de suveranitate, construind în special insule artificiale şi dotând unele dintre acestea cu piste de aterizare. Această evoluţie a relansat preocupările privind o utilizare de către China a acestor insule în scopuri militare şi faptul că Beijingul poate ajunge la un control maritim şi aerian al acestei regiuni situate pe căi de transport maritim. 

În cererea sa depusă în 2013, Manila cere CPA să declare că revendicările Beijingului încalcă Convenţia Naţiunilor Unite asupra Dreptului Mării (CNUDM), cele două ţări fiind semnatare ale acesteia. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...