Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ban Ki-moon: armistiţiul din Siria este în general respectat în pofida unor incidente izolate

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat luni că armistiţiul din Siria este în general respectat în pofida unor incidente izolate, cu câteva ore înainte de o reuniune la Geneva a grupului de lucru însărcinat cu încetarea ostilităţilor.

Share

Carla Popa 0 comentarii

29.02.2016 - 18:36

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat luni că armistiţiul din Siria este în general respectat în pofida unor incidente izolate, cu câteva ore înainte de o reuniune la Geneva a grupului de lucru însărcinat cu încetarea ostilităţilor, relatează AFP, citată de Agerpres. "Până acum pot să vă spun că încetarea ostilităţilor este respectată, deşi au fost observate câteva incidente", a declarat Ban Ki-moon pentru presă la Geneva, în marja sesiunii anuale a Consiliului pentru Drepturile Omului. 

Grupul de lucru (task force) privind încetarea ostilităţilor "va încerca să se asigure că (aceste incidente) nu vor mai avea loc şi armistiţiul va continua", a declarat secretarul general al ONU. Franţa, prin vocea ministrului său de externe Jean-Marc Ayrault, a cerut luni dimineaţa ca această reuniune să aibă loc fără întârziere, ca urmare a informaţiilor cu privire la continuarea atacurilor aeriene la sfârşitul săptămânii trecute. 

Emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a declarat că grupul de lucru, prezidat de americani şi de ruşi, se va reuni la ora 15:00 (14:00 GMT) la Palatul Naţiunilor din Geneva. "Este important, crucial, ca părţile să-şi respecte promisiunea de a opri luptele", a declarat Ban Ki-moon, în speranţa că armistiţiul se va prelungi după cele două săptămâni prevăzute.

Citește totul despre:

Comentarii