Ban Ki-moon: Angela Merkel, ''adevărata voce morală'' a lumii

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a lăudat marţi rolul cancelarului german Angela Merkel în criza refugiaţilor, spunând că ea este ''adevărata voce morală'' a lumii, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

Share

Carla Popa 0 comentarii

08.03.2016 - 23:39

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a lăudat marţi rolul cancelarului german Angela Merkel în criza refugiaţilor, spunând că ea este ''adevărata voce morală'' a lumii, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres

''Cancelarul a arătat o mare compasiune şi a încercat să găsească răspunsul corect la aceste provocări'', a declarat Ban Ki-moon după o întâlnire cu Angela Merkel marţi la Berlin. ''Ea este o adevărată voce morală nu numai în Europa, ci şi în lume în general'', a declarat Ban Ki-moon într-o conferinţă de presă alături de Angela Merkel. 

Secretarul general al ONU a făcut apel la Europa să întreprindă mai multe eforturi pentru a face faţă crizei refugiaţilor. ''Europa este continentul unde se poate face mai mult'', a afirmat secretarul general al ONU, adăugând că nu este vorba doar de câţi bani sunt puşi la dispoziţie. ''Este vorba de mai mult. Este vorba de omenie, de respectarea drepturilor omului'', a spus el. 

Ban Ki-moon a criticat măsurile de înăsprire a legislaţiei privind azilul, precum şi creşterea sentimentelor naţionaliste în unele ţări, avertizând că o politică îndreptată împotriva refugiaţilor creează diviziuni în societate. 

Declaraţiile lui Ban Ki-moon survin după ce Angela Merkel şi ceilalţi lideri din Uniunea Europeană au convenit asupra unui proiect de acord cu Turcia la summitul de luni de la Bruxelles, ce are drept scop stăvilirea fluxului de refugiaţi către UE.

Citește totul despre:

Comentarii