15.6 C
București
sâmbătă, 30 martie 2024
AcasăSpecialAustria va construi bariere la frontiera cu Slovenia, pentru a controla imigraţia

Austria va construi bariere la frontiera cu Slovenia, pentru a controla imigraţia

Ministrul austriac de Interne a anunțat că va construi “bariere tehnice” la frontiera cu Slovenia, pentru a ajuta la controlarea fluxului miilor de imigranţi care intră zilnic pe teritoriul său, citează Mediafax presa internațională .

Peste 700.000 de refugiaţi care au fugit din calea războiului şi sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia au intrat în Europa anul acesta, Slovenia şi Austria fiind în prezent cele mai afectate de valul de imigranţi de pe ruta Balcanică.

“Am întocmit planuri pentru măsuri speciale de construcţie”, a declarat marţi presei ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, potrivit agenţiei APA.

“Situaţia de aici este deosebit de dinamică. Am avut între 3.000 şi 8.000 de persoane care traversează frontiera (zilnic). Dar trebuie de asemenea să ne pregătim pentru (cazul în care numărul creşte la) 12.000”, a adăugat ea.

Mikl-Leitner, care a făcut aceste declaraţii la punctul de trecere a frontierei cu Slovenia de la Spielfeld, nu a oferit detalii sau un calendar privind noile măsuri.

Anterior, în cursul zilei de marţi, Horst Seehofer, premierul landului german Bavaria, a criticat din nou politicile Guvernului Austriei în materie de imigraţie.

Slovenia a informat marţi că aproximativ 14.500 de imigranţi se aflau pe teritoriul său, sperând să-şi continue călătoria spre Austria. Mulţi alţii se aflau în drum din Croaţia spre Slovenia.

După ce Ungaria şi-a închis graniţa cu Croaţia în urmă cu zece zile, deviind fluxul de refugiaţi spre Slovenia, 86.500 de oameni au intrat în această ţară, majoritatea dorind să ajungă în ţări mai prospere, ca Germania.

 

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Sibiu: 13 persoane reținute de DIICOT pentru trafic de droguri

La data de 28 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au emis mandate...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă