14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAtenționare de călătorie: Răcire neobișnuită a vremii în Slovenia

Atenționare de călătorie: Răcire neobișnuită a vremii în Slovenia

Prognozele meteorologice indică o răcire neobișnuită a vremii pentru această perioadă, în Slovenia, astfel că vor fi ninsori abundente și intensificări ale vântului, în special în regiunile din sud-vestul şi sud-estul ale țării, la frontierele cu Austria, Croaţia şi Italia, precum şi pe litoralul Mării Adriatice, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-o atenționare de călătorie.

Circulaţia rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit şi pot apărea disfuncţionalităţi din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate fi îngreunată din cauza poleiului, potrivit unui comunicat de presă.

Circulaţia rutieră este încetinită, din cauza carosabilului alunecos, pe autostrada A2 – E70, care leagă capitala Ljubljana de Novo Mesto; pe autostrada A2 – E61, în apropiere de Ljubljana; pe autostrada A2 – E61, între Ljubljana şi Kranj, precum şi pe  autostrada A1 – E61/ 70, care leagă Ljubljana de Koper şi Italia (Trieste), precizează sursa citată. 

Tunelul de autostradă Karavanke este închis pe ambele sensuri de circulaţie din cauza ninsorilor abundente pe partea austriacă. Din cauza căderilor abundente de zăpadă în zonele montane, au fost închise trecătorile Ljubelj şi Korensko şi drumul Mojstrana – Vrata, se mai arată în comunicat. 

Astfel, MAE le recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze cu privire la condițiile de călătorie, restricțiile existente și să respecte alertele meteorologice emise de autoritățile slovene. Totodată, mașinile trebuie să fie echipate corespunzător pentru condiții de ninsoare.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute non-stop (24 h/ 7 zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de internet www.promet.si, precum şi apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) şi +38615188518 (internaţional). 

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă