Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Atentatele din Paris: Atacurile islamofobe din Marea Britanie, în creștere cu 300 %

După atentatele din Paris, circa 115 agresiuni islamofobe s-au înregistrat în Marea Britanie, ceea ce reprezintă o creștere de 300%, a indicat luni asociația specializată Tell Mama.

Share

Andra Dolana 0 comentarii

Actualizat: 23.11.2015 - 15:17

După atentatele din Paris, circa 115 agresiuni islamofobe s-au înregistrat în Marea Britanie, ceea ce reprezintă o creștere de 300%, a indicat luni asociația specializată Tell Mama, potrivit Agerpres. 

Atacurile, verbale sau fizice, au fost înregistrate în cursul săptămânii trecute și au vizat în principal femei musulmane cu văl, cu vârsta cuprinsă între 14 și 45 de ani. Autorii atacurilor au fost în principal bărbați albi, între 15 și 35 de ani.

Aceste cifre sunt probabil ”subestimate în mod substanțial”, deoarece multor victime le este prea frică să contacteze poliția sau grupurile comunitare, relevă raportul realizat de un grup de lucru al guvernului cu privire la islamofobie și consultat, în exclusivitate, de The Independent.

”Multe dintre victime au lăsat să se înțeleagă că nimeni nu le-a venit în ajutor sau n-au manifestat compasiune, fapt care le-au făcut să se simtă și mai victimizate, singure și furioase”, potrivit aceluiași raport.

Această creștere corespunde celei înregistrate după asasinatul în plină stradă, în sudul Londrei, a soldatului Lee Rigby în mai 2013.

În general, actele islamofobe și cu caracter antisemit erau deja în creștere puternică la Londra înainte de atentatele din Paris, înregistrând o creștere de 70,7% și, respectiv, 93,4% pe an, potrivit cifrelor publicate în luna septembrie de către poliția capitalei britanice

Citește totul despre:

Comentarii

loading...