9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentat sinucigas la Bagdad

Atentat sinucigas la Bagdad

Cel putin opt persoane si-au pierdut viata si alte 28 au fost ranite intr-un atentat sinucigas, produs, ieri, la Bagdad, in fata unui centru de recrutare al armatei irakiene, instalat in incinta fostului aeroport Muthanna, au precizat surse din cadrul Ministerului de Interne irakian, transmite AFP.

Potrivit politiei locale, teroristul kamikaze avea asupra lui o centura cu explozibili, pe care a detonat-o, la ora locala 09.30, chiar in fata intrarii centrului de recrutare.
Irakienii au tinut, ieri, trei minute de reculegere in memoria victimelor recentelor atentate de la Bagdad (13Ð20 iulie) si Mussayeb (16 iulie), in care si-au pierdut viata aproximativ 40 (printre care multi copii si adolescenti) si, respectiv, 83 de persoane. Politia a oprit circulatia pe mai multe strazi din capitala Irakului, pentru a permite oamenilor sa se manifeste, iar apropiatii celor care si-au pierdut viata in atentate au depus flori la locurile atacurilor.
Pe plan politic, mai multi reprezentanti sunniti s-au retras, ieri, din comitetul insarcinat cu redactarea noii Constitutii irakiene, dupa asasinarea a doi dintre colegii lor. Decizia acestora intervine pe fondul declaratiei presedintelui irakian, Jalal Talabani, care, marti, a anuntat ca noua Constitutie ar putea fi terminata pana la sfarsitul lunii.
Pe de alta parte, consilierul irakian pe probleme de securitate nationala, Muffak al-Rubai, a negat, ieri, faptul ca Irakul s-ar afla in stare de “razboi civil”, afirmand ca in tara sa se desfasoara un “razboi mondial”. “Pe teritoriul irakian are loc un razboi mondial. Daca vom castiga acest razboi, vom putea vorbi despre democratie, drepturi ale omului, libertati civile, justitie si prosperitate nu numai in Irak, ci in toata regiunea”, a declarat, pentru BBC, Muffak al-Rubai. “Daca vom esua, cred ca vom putea uita viata moderna, umanitatea. Barbarii vor domina lumea”, a adaugat acesta.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă