21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAtacul terorist de la Londra s-a produs la exact un an de...

Atacul terorist de la Londra s-a produs la exact un an de la atentatele cu bombe de la Bruxelles, soldate cu 34 de morți

Incidentul terorist de miercuri de la Londra, unde un bărbat a intrat cu mașina într-un grup de oameni și apoi a înjunghiat un polițist, se produce la exact un an de la atentatele cu bombe produse la 22 martie 2016 la Bruxelles.

În acea zi, trei explozii s-au produs în Bruxelles: două la Aeroportul Zaventem din nord-estul capitalei iar a treia, o oră mai târziu, în stația de metrou Maelbeek, în apropiere de sediul Uniunii Europene.

Procurorul federal al Belgiei a confirmat că a fost vorba de un atentat sinucigaș. Bilanțul înaintat de autorități a indicat 34 de morți – 14 la aeroport și 20 la stația de metrou, precum și 198 de răniți – 92 la aeroport și 106 la stația Maelbeek.

În după-amiaza aceleiași zile, Amaq, agenția de presă afiliată Daesh, a emis un buletin informativ în care se spunea că gruparea teroristă revendică atentatele din Bruxelles.

Într-un film de pe camera de supraveghere a aeroportului au fost surprinși trei bărbați, suspectați de autorități de comiterea atentatelor. Cei trei au fost identificați ca frații Khalid și Brahim El Bakraoui, respectiv Najim Lacchraoui. Potrivit Dernière Heure, Khalid și-ar fi detonat bomba în stația de metrou Maelbeek, iar fratele său Brahim în aeroportul Zaventem.

Atentatele din 22 martie 2016 au fost cele mai grave acte de terorism din istoria Belgiei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă