12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialAtacul terorist de la Barcelona. Povestea incredbilă a unei femei care a...

Atacul terorist de la Barcelona. Povestea incredbilă a unei femei care a scăpat de trei atentate în ultimul an!

O femeie din Australia a reușit să păcălească moartea de trei ori, în ultimele luni. Julia Monaco, în vârstă de 26 de ani, se afla la cumpărături într-un mall din Barcelona atunci o mașină a intrat în mulțime, pe La Rambla, cauzând moartea a 14 persoane și rănirea 140, informează The Daily Mail.

În iunie, tânăra a avut norocul de-a se afla în metroul din Londra atunci când teroriștii islamiști au intrat cu o mașină în pietonii de pe London Bridge. Câteva zile mai târziu, se afla în apropiere de Catedrala Notre Dame, când a fost înjunghiat un polițist.

„Nu simt că vreau să plec acasă. Simt că vreau să rămân aici și nu îi voi lăsa pe ei, oricine ar fi, să câștig. Într-o fracțiune de secundă, totul s-a schimbat și toată lumea a intrat în panică, alergau ca să-și salveze viața, plângând și țipând”, a spus ea.

14 oameni au murit, iar aproximativ 130 au fost răniți, între care și patru români, într-un atac cu o furgonetă, la Barcelona. Mașina a intrat în pietonii aflați în zona turistică La Rambla, cu peste 80 de kilometri la oră. Statul Islamic a revendicat atacul din Las Ramblas, spunând că a fost comis de „soldaţi ai Statului Islamic”. Un alt atac a fost dejucat, câteva ore mai târziu, la Cambrils, iar autoritățile au împușcat cinci teroriști, care aveau asupra lor centuri cu explozibil.

Agenția Centrală de Informații (CIA) a a avertizat autoritățile catalane, în urmă cu două luni, că Barcelona și, în special zona La Rambla, ar putea fi țină a jihadiștilor. Potrivit agenției americane de informații, oraşul era o ţintă evidentă după atentatele în alte oraşe europene majore precum Paris, Londra şi Berlin.

Pe aceeași temă:



Citește reacții naționale și internaționale: 


 

 

Cele mai citite

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

Milano, la un pas de a interzice vânzarea de pizza sau înghețată după miezul nopții

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva mâncării la pachet (n.r. sistemul to go), printre care se numără și...

Casper Ruud, campion la Barcelona, după o finală câștigată în fața lui Tsitsipas

Norvegianul Casper Ruud a câştigat turneul ATP 500 de la Barcelona, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, în două seturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă