Atacatorul de pe aeroportul Orly, lichidat de forțele de ordine, era pregătit "să moară în numele lui Allah", dezvăluie procurorii francezi

Francezul în vârstă de 39 de ani, împușcat mortal, sâmbătă, de forțele de securitate la aeroportul Orly-Sud din Paris, după ce a atacat o patrulă militară, a spus că era pregătit să ucidă și se afla acolo pentru "a muri în numele lui Allah".

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2017 - 09:33

Francezul în vârstă de 39 de ani, împușcat mortal, sâmbătă, de forțele de securitate la aeroportul Orly-Sud din Paris, după ce a atacat o patrulă militară, a spus că era pregătit să ucidă și se afla acolo pentru "a muri în numele lui Allah", informează AFP citată de Agerpres.

Dezvăluirea a fost făcută de procurorul capitalei franceze, François Molins.

Ziyed Ben Belgacem, condamnat deja pentru mai multe jafuri cu violență, a atacat această patrulă strigând: "Lăsați armele jos, sunt aici pentru a muri în numele lui Allah. În orice caz, vor fi morți", a declarat procurorul în cursul unei conferințe de presă. Pe lângă, tatăl și fratele său, a mai fost plasat în arest și vărul agresorului.

Individul, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin și a încercat să-i ia arma, potrivit declarațiilor ministrului francez al apărării, Jean-Yves Le Drian.

Femeia, care făcea parte dintr-o patrulă formată din trei militari care asigurau paza la aeroport, a ținut bine de arma din dotare în timpul atacului. Cei doi camarazi au hotărât să deschidă focul ca să-și apere colega și oamenii din jur, a explicat Le Drian. În prezent, femeia militar "se simte bine" după atacul "extrem de violent", au declarat reprezentanți ai armatei franceze.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...