27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac informatic împotriva Curții Constituționale a Spaniei

Atac informatic împotriva Curții Constituționale a Spaniei

Pagina de internet a Curții Constituționale spaniole a fost blocată sâmbătă de un atac informatic survenit în urma amenințărilor grupării Anonymous, în contextul în care Madridul se pregătește să preia controlul asupra provinciei Catalonia, care amenință cu secesiunea.

„Site-ul nu poate fi accesat din cauza unui aflux de utilizatori prea important”, a declarat un purtător de cuvânt al Curții Constituționale, scrie Agerpres, care citează AFP.

Departamentul de securitate națională a informat vineri că „gruparea de hackeri activiști Anonymous a anunțat, prin intermediul unor conturi, o campanie de atacuri masive sub sloganurile #OpCatalunya și #FreeCatalunya”.

Guvernul spaniol a fost ținta unei serii de atacuri informatice în ultimele săptămâni.

Cel mai recent dintre ele a avut loc cu puțin timp înainte ca prim-ministrul Mariano Rajoy să anunțe măsurile de preluare a controlului de către Madrid asupra provinciei Catalonia, aflată în pragul secesiunii.

Cele mai citite

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă