Atac cu bombă în Columbia. Un polițist a fost ucis și alte 31 de persoane au fost rănite

Un polițist a fost ucis iar alte 31 de persoane au fost rănite duminică într-o explozie care s-a produs în apropierea arenei La Santamaria din Bogota, a anunțat primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.02.2017 - 22:00

Un polițist a fost ucis iar alte 31 de persoane au fost rănite duminică într-o explozie care s-a produs în apropierea arenei La Santamaria din Bogota, a anunțat primarul capitalei columbiene, Enrique Penalosa, citat de AFP, informează Agerpres.

"Deplâng moartea agentului de poliție John Herrera", a scris Enrique Penalosa pe Twitter. Primăria a mai informat că s-au înregistrat "31 de răniți, dintre care doi în stare gravă". Atacul a fost provocat, potrivit edilului, de "explozivi".

La rândul său, președintele Columbiei, Juan Manuel Santos, a scris pe Twitter că explozia reprezintă un "atac împotriva polițiștilor care asigură securitatea (zonei) La Macarena". În acest cartier din centrul Bogotei se află arena La Santamaria unde urma să aibă loc o coridă în cursul după-amiezii.

Coridele au fost reluate în ianuarie după o întrerupere de patru ani, declanșând un val de proteste.

Corida de duminică nu a fost anulată, iar primarul i-a încurajat pe toți cei care doresc să fie prezenți să meargă "fără teamă pentru siguranța lor".

"Teroriștii nu ne vor intimida. Vom face tot ce este necesar pentru a-i prinde", a adăugat el, fără să precizeze dacă vreo grupare este suspectată în mod deosebit că a declanșat explozia.

Redeschiderea arenei La Santamaria, pe 22 ianuarie, a declanșat un uriaș val de proteste și a dus la ciocniri violente între poliție și grupuri care se opun luptelor cu taurii.

Citește totul despre:

Comentarii