10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac armat în Las Vegas. Bilanțul a ajuns la 59 de morți...

Atac armat în Las Vegas. Bilanțul a ajuns la 59 de morți și 527 de răniți. Care este starea românului rănit în incident

Bilanţul victimelor în urma atacului armat din Las Vegas a fost actualizat la 59 de morţi şi 527 de răniţi, informează șeriful Joseph Lombardo, potrivit Mediafax. Conducerea Spitalului Universitar din Las Vegas a precizat că 12 persoane sunt internate în stare critică.





Un clujean de 23 de ani, Luca Iclodean, se numără printre sutele de persoane rănite în cel mai sângeros atac armat din SUA, a anunțat mama acestuia. Ea a mai adăugat, pe rețelele sociale, că bărbatul a trecut prin momente critice după operaţie şi că va mai dura până va putea respiră singur.

"Încercarea de a-l deconecta de la aparatele care îl ajută să respire nu a fost tocmai promiţătoare şi va trebui să rămână conectat până mâine", spune mama tânărului. 

Tatăl tânărului a explicat ulterior că un glonţ i-a intrat acestuia în plămânul stâng, dar a coborât şi i-a afectat apoi şi plămânul drept.





Arsenal "impresionant" în casa atacatorului

Anchetatorii americani au anunţat, marţi, că au descoperit 18 arme de foc, explozibil şi muniţie în locuinţa bărbatului suspectat de comiterea atacului armat din Las Vegas, în urma căruia cel puţin 58 de oameni au murit, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Şeriful Joseph Lombardo a precizat că percheziţiile au avut loc în oraşul Mesquite din statul Nevada, la reşedinţa lui Stephen Craig Paddock.

În acelaşi timp, câteva kilograme de nitrat de amoniu, un material folosit pentru a confecţiona dispozitive explozive, au fost găsite în maşina bărbatului suspectat de comiterea atacului armat.

Investigatorii intenţionează să o interogheze pe prietena lui Stephen Craig Paddock, după ce aceasta va reveni dintr-o călătorie la Tokyo.

Proprietarul unui magazin de arme din Mesquite, Nevada, a declarat că Stephen Craig Paddock a cumpărat arme de foc, dar că nu a depistat niciun indiciu potrivit căruia bărbatul ar fi fost instabil psihic.

 

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă