Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Arabia Saudită a înființat primul Consiliu al Femeilor. La inaugurare au fost prezenți numai bărbați

Autoritățile saudite au înființat primul Consiliu al Femeilor din provincia al-Qaissim, cea ce reprezintă o importantă inițiativă pentru drepturile femeilor. Cu toate acesteea, la evenimentul de inaugurare nu a fost prezentă pe scenă nicio femeie

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 14.03.2017 - 19:29

Autoritățile saudite au înființat primul Consiliu al Femeilor din provincia al-Qaissim, cea ce reprezintă o importantă inițiativă pentru drepturile femeilor. Cu toate acesteea, la evenimentul de inaugurare nu a fost prezentă pe scenă nicio femeie, notează BBC.

O fotografie de la inaugurare, care a avut loc sâmbătă, a devenit virală pe internet, întrucât ilustrează 13 bărbați reuniți pe o scenă, deși este vorba despre constituirea unui Consiliu al Femeilor. Potrivit BBC, femeile s-ar fi aflat, de fapt, într-o altă încăpere, ele fiind în legătură cu restul participanților printr-o transmisiune video.

Conferința a fost coordonată de guvernatorul provinciei al-Qaissim, prințul Faisal bin Mishal bin Saud, care s-a declarat încântat că acesta este primul Consiliu al Femeilor din Arabia Saudită.

„În regiuneea Qassim, considerăm că femeile sunt surorile bărbaților și simțim că avem responsabilitatea să le oferim din ce în ce mai multe oportunități”, a spus el.

Consiliul este prezidat de soția prințului, prințesa Abir bint Salman, care nu apare, însă, în fotografii.

Imaginea a fost comparată cu o fotografie în care președintele american Donald Trump semnează un document privind avortul, în prezența mai multor bărbți.
 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...