Arabia Saudită a cerut întrunirea Ligii Arabe pentru Iran

Arabia Saudită a cerut întrunirea de urgență a Ligii Arabe, miercuri, pentru a se analiza intervențiile militare ale Iranului în regiune.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 14.11.2017 - 10:59

Arabia Saudită a cerut întrunirea de urgență a Ligii Arabe, miercuri, pentru a se analiza intervențiile militare ale Iranului în regiune. 

Fostul premier libanez Saad Hariri, care și-a anunțat demisia de la Riad, ridicând suspiciuni că ar fi fost reținut și forțat să-și declare retragerea de la Guvern, va depune mărturie despre agresiunile sponsorizate de Teheran și susținute prin organizația teroristă libaneză Hezbollah în Siria, Irak, Yemen, Bahrein și Liban. Saad al-Hariri a declarat că a demisionat pentru că nu a putut apăra interesele naţionale, politica sa fiind de disociere de conflictul regional. Fostul premier susţine că Libanul riscă sancţiuni economice din partea ţărilor arabe din cauza unor intervenţii în Yemen şi Bahrain ale grupării Hezbollah, susţinută de Iran şi care face parte din guvernul de coaliţie condus de el. 

„Nu sunt împotriva Hezbollah ca partid, am o problemă cu Hezbollah care distruge ţara. Nu voi fi responsabil pentru angrenarea Libanului într-o confruntare cu statele arabe”, a precizat Hariri. De asemenea, el a declarat că este liber și că se va întoarce în Liban în câteva zile, ca să demisioneze „într-un mod constituţional”.

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Jean-­Yves Le Drian, a cerut, luni, libertate de mișcare pentru toți politicienii libanezi, pentru a putea călători și negocia rezolvarea crizei, îndemnând „alte țări” să nu intervină în Liban. „Suntem îngrijorați de stabilitatea Libanului, suntem preocupați de integritatea sa, preocupați de non-ingerință și de Constituția libaneză”, a declarat ministrul francez, care și-a exprimat dorința ca „Guvernul libanez să se poată stabiliza cât mai repede posibil”.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...