21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialArabia Saudită: O femeie, condamnată la MOARTE prin lapidare pentru adulter

Arabia Saudită: O femeie, condamnată la MOARTE prin lapidare pentru adulter

O femeie măritată a fost condamnată la moarte prin lapidare în Arabia Saudită, după ce a recunoscut că și-a înșelat soțul. Bărbatul cu care a comis adulterul va primi 100 de lovituri de bici, potrivit Daily Mail. 

Femeia, în vârstă de 45 de ani, originară din Sri Lanka, era angajată cameristă la Riad încă din 2013. Partenerul ei este tot un imigrant. Cei doi au fost condamnați pentru adulter în august, însă sentințele lor au fost diferite.

În timp ce femeii i s-a spus că va fi omorâtă cu pietre, amantul ei va fi doar biciuit, deoarece era necăsătorit la acel moment.

Sri Lanka a cerut Arabiei Saudite să o grațieze pe femeie. De asemenea, statul i-a angajat femeii un avocat pentru a face recurs și au loc negocieri la nivel diplomatic.

Arabia Saudită încă guvernează după sharia sau legea islamului, și este criticată de organizațiile pentru drepturile oamenilor pentru lista foarte lungă de infracțiuni care se pedepsesc cu pedeapsa cu moartea. Pe listă se află, printre altele, adulterul, traficul de droguri și vrăjitoria.

Lapidarea, o formă de execuție în care un grup de persoane aruncă cu pietre într-o persoană, care este îngropată în pământ până la piept, până când persoana moare, încă se mai folosește în anumite țări musulmane.

 

Cele mai citite

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri...
Ultima oră
Pe aceeași temă