12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAproximativ 80 de romi evacuaţi din Lyon cu o zi înainte de...

Aproximativ 80 de romi evacuaţi din Lyon cu o zi înainte de vizita lui Manuel Valls

Aproximativ 80 de romi au fost evacuaţi joi din Lyon şi o parte dintre ei, care au acceptat repatrierea în România, trebuiau să urce la bordul unui charter, a anunţat prefectul de Rhone, cu o zi înaintea unei vizite la Lyon a ministrului de Interne, Manuel Valls, scrie Le Parisien, potrivit Mediafax.

 

“Acest lucru se petrece în linişte. Douăzeci pleacă în România, toţi solicitanţii de azil sunt relocaţi şi căutăm o soluţie pentru zece dintre adulţi cu situaţii diverse”, a detaliat pentru AFP prefectul Jean-Francois Carenco. O familie cu patru copii, între care unul de patru zile, a fost relocată cu toate că parinţii nu sunt solicitanţi de azil.

Prefectura din Rhone a contestat orice legătură cu vizita lui Valls, insistând asupra faptului că tabăra instalată de două luni în piaţa Carnot, în faţa gării Perrache, a fost evacuată cu ocazia unui zbor de repatriere programat.

Dimineaţă, familiile încă îşi împătureau corturile şi strângeau lucrurile pe cărucioare, a constatat o jurnalistă AFP. Michel Jouard, un vecin, membru al consiliului cartierului, care a asistat romii pe parcursul verii, a deplâns “o expulzare regizată” în timp ce se căutau soluţii cu asociaţiile.

Romii s-au instalat în piaţa Carnot după ce au fost evacuţi la începutul lui iulie de pe esplanada taxiurilor de la gara Perrache, unde campau de mai multe luni. Charterul închiriat de Oficiul francez de imigraţie şi integrare (OFII), cu plecare de la aeroportul Lyon-Saint-Exupery, trebuia să ia la bord joi romi fără acte în regulă sau fără resurse din aglomeraţia lyoneză şi din alte departamente ale regiunii.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă