Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aproximativ 80 de romi evacuaţi din Lyon cu o zi înainte de vizita lui Manuel Valls

Aproximativ 80 de romi au fost evacuaţi joi din Lyon şi o parte dintre ei, care au acceptat repatrierea în România, trebuiau să urce la bordul unui charter, a anunţat prefectul de Rhone, cu o zi înaintea unei vizite la Lyon ...

Share

Rl online 0 comentarii

13.09.2012 - 17:32
Aproximativ 80 de romi au fost evacuaţi joi din Lyon şi o parte dintre ei, care au acceptat repatrierea în România, trebuiau să urce la bordul unui charter, a anunţat prefectul de Rhone, cu o zi înaintea unei vizite la Lyon a ministrului de Interne, Manuel Valls, scrie Le Parisien, potrivit Mediafax.

 

"Acest lucru se petrece în linişte. Douăzeci pleacă în România, toţi solicitanţii de azil sunt relocaţi şi căutăm o soluţie pentru zece dintre adulţi cu situaţii diverse", a detaliat pentru AFP prefectul Jean-Francois Carenco. O familie cu patru copii, între care unul de patru zile, a fost relocată cu toate că parinţii nu sunt solicitanţi de azil.

Prefectura din Rhone a contestat orice legătură cu vizita lui Valls, insistând asupra faptului că tabăra instalată de două luni în piaţa Carnot, în faţa gării Perrache, a fost evacuată cu ocazia unui zbor de repatriere programat.

Dimineaţă, familiile încă îşi împătureau corturile şi strângeau lucrurile pe cărucioare, a constatat o jurnalistă AFP. Michel Jouard, un vecin, membru al consiliului cartierului, care a asistat romii pe parcursul verii, a deplâns "o expulzare regizată" în timp ce se căutau soluţii cu asociaţiile.

Romii s-au instalat în piaţa Carnot după ce au fost evacuţi la începutul lui iulie de pe esplanada taxiurilor de la gara Perrache, unde campau de mai multe luni. Charterul închiriat de Oficiul francez de imigraţie şi integrare (OFII), cu plecare de la aeroportul Lyon-Saint-Exupery, trebuia să ia la bord joi romi fără acte în regulă sau fără resurse din aglomeraţia lyoneză şi din alte departamente ale regiunii.

Citește totul despre:

Comentarii