Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Aproximativ 54.000 de persoane dintr-un oraș din Germania, evacuați în ziua de Crăciun, din cauza unei bombe de două tone, care provine din al Doilea Război Mondial | FOTO

Aproximativ 54.000 de locuitori ai orașului german Augsburg au fost evacuați chiar în ziua de Crăciun, după ce o bombă britanică de două tone, rămasă neexplodată din al Doilea Război Mondial, a fost descoperită.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 25.12.2016 - 19:14

Aproximativ 54.000 de locuitori ai orașului german Augsburg au fost evacuați chiar în ziua de Crăciun, după ce o bombă britanică de două tone, rămasă neexplodată din al Doilea Război Mondial, a fost descoperită, potrivit DPA, citat de Agerpres.

 

Bomba de fabricație britanică a fost descoperită marți pe un șantier, însă autoritățile au decis să programeze dezamorsarea ei în ziua de Crăciun pentru că circulația e mult mai lejeră într-o zi de sărbătoare. Astfel, au fost mobilizați aproximativ 900 de polițiști și sute de pompieri, pentru a se asigura că în orașul din sudul Germaniei nu se mai află niciun rezident.

Pe lângă locuințe, au mai fost evacuate un spital și cel puțin 10 case de bătrâni. În operațiune au fost folosite și 200 de ambulanțe.

Autoritățile germane se confruntă destul de des cu situații în care trebuie să dezamorseze bombe neexplodate din cel de-al Doilea Război Mondial. Până acum, evacuarea de duminică de la Augsburg este chiar cea mai mare operațiune de acest fel de după război. Un exercițiu similar a avut loc la Koblenz în 2011, când 45.000 de locuitori au fost evacuați.

În 2009 o bombă sovietică neexplodată a fost găsită în apropierea apartamentului cancelarului Angela Merkel, ceea ce a dus la închiderea centrului Berlinului și evacuarea rezidenților, inclusiv a lui Merkel.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...