12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAngela Merkel consideră Republica Moldova "un pilon al Parteneriatului Estic"

Angela Merkel consideră Republica Moldova “un pilon al Parteneriatului Estic”

Cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită la Chişinău, a salutat miercuri, într-o conferinţă de presă comună cu premierul moldovean Vlad Filat, succesele obţinute de Republica Moldova, pe care le-a catalogat drept “remarcabile”, relatează ProTV, citat de Mediafax.

“Mă bucur că am venit în Republica Moldova. Putem spune că succesele obţinute de Republica Moldova sunt remarcabile”, a declarat cancelarul german în urma unei întâlniri private cu Filat la Reşedinţa de Stat.

Republica “Moldova este un pilon al Parteneriatului Estic”, a apreciat ea.

La rândul său, premierul moldovean a anunţat că a discutat cu Merkel despre procesul de integrare europeană, precizând că “o temă aparte (a acestei întâlniri) a fost soluţionarea conflictului transnistrean”.

Angela Merkel a sosit la Reşedinţa de Stat de pe strada Nicolae Iorga la bordul unui automobil marca Audi blindat, fără numere de înamtriculare. Traseul de la aeroport şi până la Reşedinţa de Stat a fost blocat de forţele de ordine. Cancelarul a fost întâmpinat la reşedinţa de Stat de o mulţime de copii. În clădire se aflau deja miniştii moldoveni al Educaţiei Maia Sandu şi al Muncii Valentina Buliga.

Lansat de Uniunea Europeană (UE) E în mai 2009 la Praga la iniţiativa Poloniei şi Suediei, Parteneriatul Estic se adresează unui număr de şase ţări din Europa de Est şi din Caucazul de Sud, şi anume Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R.Moldova şi Ucraina.

La sfârşitul lui iunie, Comisia Europeană (CE) anunţa, la Bruxelles, că UE va aloca Republicii Moldova o sumă suplimentară de 28 de milioane de euro în cadrul Programului Parteneriatul Estic pentru Cooperare şi Integrare, în vederea sprijinirii reformelor statului.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă