Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angela Merkel consideră Republica Moldova "un pilon al Parteneriatului Estic"

Cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită la Chişinău, a salutat miercuri, într-o conferinţă de presă comună cu premierul moldovean Vlad Filat, succesele obţinute de Republica Moldova, pe care le-a catalogat drept ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.08.2012 - 17:02
Cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită la Chişinău, a salutat miercuri, într-o conferinţă de presă comună cu premierul moldovean Vlad Filat, succesele obţinute de Republica Moldova, pe care le-a catalogat drept "remarcabile", relatează ProTV, citat de Mediafax.

"Mă bucur că am venit în Republica Moldova. Putem spune că succesele obţinute de Republica Moldova sunt remarcabile", a declarat cancelarul german în urma unei întâlniri private cu Filat la Reşedinţa de Stat.

Republica "Moldova este un pilon al Parteneriatului Estic", a apreciat ea.

La rândul său, premierul moldovean a anunţat că a discutat cu Merkel despre procesul de integrare europeană, precizând că "o temă aparte (a acestei întâlniri) a fost soluţionarea conflictului transnistrean".

Angela Merkel a sosit la Reşedinţa de Stat de pe strada Nicolae Iorga la bordul unui automobil marca Audi blindat, fără numere de înamtriculare. Traseul de la aeroport şi până la Reşedinţa de Stat a fost blocat de forţele de ordine. Cancelarul a fost întâmpinat la reşedinţa de Stat de o mulţime de copii. În clădire se aflau deja miniştii moldoveni al Educaţiei Maia Sandu şi al Muncii Valentina Buliga.

Lansat de Uniunea Europeană (UE) E în mai 2009 la Praga la iniţiativa Poloniei şi Suediei, Parteneriatul Estic se adresează unui număr de şase ţări din Europa de Est şi din Caucazul de Sud, şi anume Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, R.Moldova şi Ucraina.

La sfârşitul lui iunie, Comisia Europeană (CE) anunţa, la Bruxelles, că UE va aloca Republicii Moldova o sumă suplimentară de 28 de milioane de euro în cadrul Programului Parteneriatul Estic pentru Cooperare şi Integrare, în vederea sprijinirii reformelor statului.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...