Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Angela Filote, noul şef al Reprezentanţei Comisiei Europene din România

Angela Filote va prelua funcţia de şef al Reprezentanţei Comisiei Europene din România de la 1 ianuarie 2014. Cu peste 20 de ani de experienţă în managementul comunicării instituţionale, aceasta a lucrat în ...

Share

Rl online 0 comentarii

13.12.2013 - 15:02

Angela Filote va prelua funcţia de şef al Reprezentanţei Comisiei Europene din România de la 1 ianuarie 2014. Cu peste 20 de ani de experienţă în managementul comunicării instituţionale, aceasta a lucrat în România, Turcia şi Egipt, iar începând cu anul 2010, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles.

În anul 1993, Angela Filote a fost selectată pentru a configura echipa de presă şi informare a noii reprezentanţe diplomatice a Comisiei Europene în România. În această perioadă, ea s-a ocupat de punerea în aplicare a strategiei de comunicare a Comisiei Europene pentru România.

Citeşte şi: România, penalizată de Comisia Europeană

A stabilit, de asemenea, relaţii cu presa locală, naţională şi internaţională şi a întreprins activităţi de informare a publicului, acestea incluzând crearea unei reţele puternice de multiplicatori ai informaţiilor europene, alcătuite din 1.000 de parteneri.

În 2006, ea s-a mutat la Ankara, în Turcia, unde a pus în practică experienţa acumulată cu privire la procesul de pre-aderare la Uniunea Europeană, în gestionarea principalului proiect de comunicare al Delegaţiei UE din această ţară. Ulterior a lucrat ca şef-adjunct al Delegaţiei UE din Egipt.

După preluarea mandatului de către actuala echipă a Comisiei Europene, în 2010, Angela Filote a devenit unul dintre purtătorii de cuvânt ai acesteia, şi anume cel responsabil pentru tema extinderii şi politicii de vecinătate a UE.

Începând cu anul 2011, dna Filote lucrează în cadrul Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, unde se ocupă în principal de difuzarea informaţiilor referitoare la politica agricolă comună, fiind responsabilă de pregătirea campaniei de comunicare cu privire la reformele din cadrul acestei politici la nivelul întregii Uniuni.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...