Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Amnesty International denunţă încălcarea a libertăţii de exprimare în Rusia

Organizaţia Amnesty International a denunţat miercuri încălcarea "regulată" a libertăţii de exprimare în Rusia în 2011, atacurile vizând jurnalişti şi activişti pentru drepturile omului, precum şi obstacolele ...

Share

Rl online 0 comentarii

24.05.2012 - 11:01

Organizaţia Amnesty International a denunţat miercuri încălcarea "regulată" a libertăţii de exprimare în Rusia în 2011, atacurile vizând jurnalişti şi activişti pentru drepturile omului, precum şi obstacolele în calea manifestaţiilor paşnice, relatează AFP.

Autorităţile ruse "împiedică în mod regulat opoziţia să se facă auzită", interzicând manifestaţiile acesteia sau arestând manifestanţi "paşnici", pe fondul "intensificării contestării care a marcat 2011", a declarat Serghei Nikitin, responsabil al filialei ruse a Amnesty International, prezentând raportul anual al organizaţiei.

Această contestare a regimului, inedită de la sosirea la putere a preşedintelui Vladimir Putin, a fost provocată de "fraude electorale" la alegerile legislative din 4 decembrie, "corupţia şi simularea unor proceduri democratice", a apreciat Nikitin.

ONG-ul subliniază că autorităţile menţin în continuare "controlul strict" asupra presei, numai Internetul rămânând o "zonă relativ liberă".

"Activiştii pentru drepturile omului şi jurnaliştii continuă să facă faţă opresiunii şi ameninţărilor, inclusiv din partea funcţionarilor ale căror abuzuri le denunţă", potrivit Amnesty.

Pe de altă parte, majoritatea anchetelor privind uciderea unor jurnalişti şi activişti pentru drepturile omului din Rusia, în special a jurnalistei Anna Politkovskaia (2006) şi a activistei cecene Natalia Estemirova (2009), nu au dus la nici un rezultat până în prezent, relevă organizaţia.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...