13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAlertă militară. Coreea de Nord pregăteşte lansarea unei rachete balistice

Alertă militară. Coreea de Nord pregăteşte lansarea unei rachete balistice

Armata sud-coreeană a anunţat luni că monitorizează o posibilă lansare de rachetă balistică de către Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) după unele informaţii difuzate de către un post de televiziune nipon privind o astfel de potenţială lansare, relatează Xinhua. 

Potrivit Agerpres, un oficial din cadrul Marelui Stat Major al forţelor sud-coreene (JCS) a declarat telefonic pentru Xinhua că urmăreşte semnele unei lansări de rachetă balistică de către Coreea de Nord. Declaraţiile survin după ce postul de televiziune NHK a anunţat că forţele militare nipone sunt în stare de alertă ca urmare a unor indicii privind o posibilă lansare de rachetă balistică de către Coreea de Nord şi pentru a doborî orice proiectil care se îndreaptă spre Japonia. 

Armata japoneză a desfăşurat distrugătoare echipate cu sistemul Aegis în apele occidentale ale arhipelagului nipon, precum şi baterii de apărare antirachetă Patriot PAC-3 la Tokyo şi în alte zone pentru a intercepta posibile proiectile lansate de către RPDC.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă