Alegeri prezidențiale în Franța. Emmanuel Macron promite că va lupta pentru restructurarea datoriei Greciei

Emmanuel Macron, candidatul centrist la alegerile prezidențiale din Franța, s-a declarat vineri favorabil unei restructurări a datoriei Greciei

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 06.05.2017 - 11:37

Emmanuel Macron, candidatul centrist la alegerile prezidențiale din Franța, s-a declarat vineri favorabil unei restructurări a datoriei Greciei.

"Sunt pentru principiul unei restructurări a datoriei grecești, o restructurare concertată și cu menținerea Greciei în zona euro. De ce? Pentru că sistemul de astăzi este nesustenabil. Prin urmare, trebuie puse lacăte, siguranțe, trebuie găsit un acord colectiv, însă știm oricum că va trebui să ajungem aici", a declarat fostul ministru al Economiei.

"Una este să existe, alta e să obții o decizie colectivă: va trebui purtată această luptă", a adăugat Macron, subliniind că el și-a exprimat deja această poziție în vara lui 2015. "Eu o voi duce lupta, deoarece cred că ea este inevitabilă și ne va reda credibilitatea colectivă", a mai spus Macron.

În opinia sa, "nu există posibilitatea pentru Grecia de a avea o economie, o societate stabilă în euro cu nivelul datoriei actuale". Macron a primit pe 2 mai susținerea fostului ministru de finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, unul dintre exponenții stângii radicale din Europa. Potrivit lui Varoufakis, Macron este "singurul ministru de stat din Europa" care "a făcut tot posibilul" pentru a ajuta Atena în timpul crizei datoriei externe.

Citește totul despre:

Comentarii