7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAhmadinejad recidiveaza...

Ahmadinejad recidiveaza…

Dupa o serie de atacuri verbale vizand Israelul, presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a iesit ieri din nou “la rampa” calificand Holocaustul “un mit” si accentuand nelinistea comunitatii internationale asupra programului nuclear al Iranului.
Ahmadinejad, vorbind in fata multimii pe un ton ferm, intr-un discurs tinut la Zahedan si transmis la televiziunea oficiala, a denuntat “mitul masacrului evreilor” si a propus crearea unui stat israelian in Europa, in SUA, in Canada sau in Alaska si a avertizat ca Teheranul nu va ceda “o iota” in ce priveste programul sau nuclear.
Reactia Israelului a fost imediata, purtatorul de cuvant al premierului Ariel Sharon declarand pentru AFP ca statul evreu dispune de mijloace militare pentru a se apara contra Iranului. Iar purtatorul de cuvant al ministerului de externe si-a exprimat speranta ca “aceste declaratii extremiste ale presedintelui iranian vor deschide ochii comunitatii internationale, risipind toate iluziile privind acest regim”. UE a condamnat “fara echivoc” declaratiile lui Ahmadinejad contra Israelului, estimand ca sunt incompatibile cu o “dezbatere politica civilizata”. Marti, seful statului major israelian, generalul Dan Haloutz, afirmase in parlament ca Iranul este capabil sa inceapa imbogatirea uraniului in 2006 si sa produca primele bombe nucleare din 2008. Marti seara, secretarul american de stat Condoleezza Rice, evocand activitatile nucleare ale Teheranului, a precizat ca Iranul a devenit “o problema” pentru stabilitatea Orientului Mijlociu din mai multe puncte de vedere, la care comunitatea internationala trebuie sa gaseasca o solutie.
La 21 decembrie este prevazuta reluarea negocierilor dintre Iran si marile state europene – Franta, Marea Britanie, Germania – pentru a garanta ca programul nuclear iranian nu va devia spre fabricarea armei atomice.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă