VIDEO. Acordul CETA a fost aprobat, miercuri, de Parlamentul European. Românii vor putea să circule, în Canada, fără vize

Parlamentul European a ratificat, miercuri, Acordul Economic şi Comercial Complet (CETA) Uniunea Europeană - Canada, informează Mediafax. Ştire în curs de actualizare.

Share

Iulia Iancu 0 comentarii

Actualizat: 15.02.2017 - 13:47

Parlamentul European a ratificat, miercuri, Acordul Economic şi Comercial Complet (CETA) Uniunea Europeană - Canada, informează Mediafax.

Deşi Legislativul comunitar a votat în favoarea CETA, acordul va intra în vigoare în luna aprilie, având nevoie de aprobarea parlamentelor din cele 28 de state membre ale UE şi din regiunile autonome ale Belgiei.


Citeşte şi: Zeci de protestatarii scandează, în faţa sediului Parlamentului European, împotriva CETA. Legislativul comunitar votează, miercuri, acordul care va da posibilitatea românilor să călătorească fără vize în Canada

Mai multe persoane au protestat, miercuri, în faţa sediului Parlamentului European de la Strasbourg, împotriva Acordul de liber-schimb între Uniunea Europeană și Canada (CETA), asupra căruia urmează să se pronunțe legislativul comunitar, transmite France Presse


CETA va elimina 99 la sută din taxele vamale între UE și Acordul semnat duminică va fi aplicat provizoriu și parțial odată cu ratificarea de către Parlamentul European și de către legislativul de la Ottawa în lunile următoare.

Uniunea Europeană și Canada au semnat, în luna octombrie, la Bruxelles, Acordul Economic și Comercial Cuprinzător (CETA), a cărui semnare a întârziat cu trei zile din cauza unor aprinse dezacorduri interne în Belgia, relatează agențiile AFP și DP.

 

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...