20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial735 de cetăţeni români evacuaţi din Libia

735 de cetăţeni români evacuaţi din Libia

735 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Libia până acum, a anunţat ministrul de externe Teodor Baconschi, potrivit Mediafax. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a ajutat şi mai mulţi cetăţeni străini, printre care şi ambasadorul din Sierra Leone şi familia lui.

“Vin în faţa dumneavoastră după mai mult de 10 zile de eforturi complexe, în care ne-am concentrat asupra acestei operaţiuni de evacuare în siguranţă a 735 de cetăţeni români din Libia”, a spus Baconschi.

El a precizat că ultimul grup de români, format din circa 30 de persoane, a sosit la Bucureşti astăzi, pe ruta Tripoli-Istanbul, cu o cursă Turkish Airlines.

Ministrul a explicat că, pe lângă cetăţenii români, au fost de asemenea evacuaţi din Libia “72 de cetăţeni din state membre (UE, n.red.), plus 7 cetăţeni americani, 3 canadieni, 8 ucraineni, un rus, precum şi pe ambasadorul din Sierra Leone la Tripoli, împreună cu familia sa, 3 sârbi şi un libian, un copil cu părinţi care au cetăţenie libiană”.

“Toată această operaţiune care ne-a solicitat atenţia non-stop, timp de 10 zile, a pornit luni 21 februaruie, când, aflându-mă la Bruxelles, am constatat că nu va fi organizată o operaţiune coordonată de evacuare la nivelul UE şi că trebuie prin urmare să luăm de urgenţă măsuri la nivel naţional. Răsplata noastră este că toţi aceşti compatrioţi sunt astăzi în siguranţă”, a spus el.

 

Cele mai citite

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă