Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

25 de ani de inchisoare pentru vendetta

"Nasul" familiei mafiote Gambio a fost condamnat de un tribunal din New York la 25 de ani de inchisoare. Este vorba despre Peter Gotti, fratele fostului boss mafiot John Gotti, gasit vinovat de comandarea asasinarii lui Sammy Gravano, un mafiot ...

Share

Gabriela Anghel 0 comentarii

30.07.2005 - 00:00
"Nasul" familiei mafiote Gambio a fost condamnat de un tribunal din New York la 25 de ani de inchisoare. Este vorba despre Peter Gotti, fratele fostului boss mafiot John Gotti, gasit vinovat de comandarea asasinarii lui Sammy Gravano, un mafiot "pocait" ale carui marturii au dus la condamnarea fostului nas la detentia pe viata.
Peter Gotti, 66 de ani, a preluat conducerea "afacerii" familiei Gambino, principala grupare mafiota din New York, dupa condamnarea fratelui sau. In decembrie trecut el a fost gasit vinovat de tentativa de ucidere a lui Gravano, zis si Taurul. Fara a lua in considerare apelurile la clementa formulate de avocatul lui Peter Gotti, care a invocat varsta inaintata si starea de sanatate precara a clientului sau, judecatorul care a pronuntat sentinta a precizat ca acuzatul a jucat un rol important in familia Gambino, vinovata de obtinerea de castiguri ilegale, extorcare de fonduri si numeroase asasinate. Marturia lui Sammy Gravano a fost capitala pentru condamnarea pe viata in 1992 a lui John Gotti, botezat de presa Dapper Don din cauza costumelor foarte costisitoare. Gravano si John Gotti au urcat odata scara ierarhica a familiei Gambino, careia i-au preluat conducerea in 1995, dupa asasinarea nasului de atunci, Paul Castellano. Dapper Don i-a succedat iar Gravano a devenit numarul doi. Dupa inculparea lor comuna in 1990 Gravano si-a negociat eliberarea si dupa cinci zile de marturisiri a dezvaluit structura secreta a organizatiei si a recunoscut ca a comis 19 asasinate. John Gotti a murit in detentie in 2002, in timp ce Gravano, dupa o pedeapsa simbolica, a fost plasat in programul de protectie a martorilor. El a reintrat insa in grupari mafiote, fiind condamnat ulterior la 20 de ani de inchisoare pentru trafic de droguri, inainte ca Peter Gotti sa comande asasinarea sa. Sosit la tribunal sprijinit intr-un baston, Peter Gotti nici nu a clipit la auzul sentintei, el ispasind deja o condamnare de noua ani pentru spalare de bani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...