19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecial24 de morti din cauza "streptococcus suis"

24 de morti din cauza “streptococcus suis”

Un focar de febra hemoragica de origine porcina a ucis 24 de oameni intr-o provincie din sud-vestul Chinei, iar viata altor 21 de persoane este in pericol, a anuntat ieri Ministerul chinez al Sanatatii, informeaza AFP. Totalul celor infectati cu febra hemoragica se ridica insa, potrivit datelor oficiale, la circa 117 persoane, ceea ce ar putea duce la o crestere a bilantului negru, bacteria fiind letala pentru aproape 50 la suta din pacientii umani.
Epidemia de febra hemoragica a afectat 73 de sate din provincia Sichuan si cel putin 300 de crescatori de porci. Maladia este provocata de “streptococcus suis”, o bacterie transmisa de porci, si se manifesta prin stari de voma si hemoragii la nivelul pielii. Febra hemoragica se transmite la om doar prin rani deschise sau consumul de carne contaminata si nu poate fi tratata, pana in prezent nefiind descoperit un tratament specific. Epidemia a provocat o adevarata isterie mediatica in China, decesele fiind puse, la inceput, pe seama gripei aviare. Apoi presa chineza a scris ca fermierii care si-au pierdut viata au luat parte la sacrificarea porcilor sau la prelucrarea carnii.
Autoritatile chineze au instalat 50 de puncte de control temporare pentru a impiedica transportul porcilor proveniti din satele afectate si le-au interzis satenilor sa mai taie singuri porcii. Iar Organizatia Mondiala a Sanatatii s-a declarat foarte preocupata de aceasta epidemie.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă