7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecial1.200 de militari germani s-ar putea alătura coaliţiei anti-Statul Islamic

1.200 de militari germani s-ar putea alătura coaliţiei anti-Statul Islamic

Şeful Statul Major german a declarat că Germania ar putea trimite 1.200 de militari în Orientul Mijlociu, până la sfârşitul anului, cu scopul de furniza o susţinere avioanelor şi navelor coaliţiei occidentale contra Statului Islamic (SI), relatează Mediafax

Cancelarul Angela Merkel a promis o susţinere a ofensivei contra SI în ultima întâlnire cu preşedintele francez Francois Hollande, care a cerut ca mai multe ţări să se alăture luptei împotriva grupării jihadiste, în urma atacurilor de la Paris şi Saint-Denis de la 13 noiembrie.

Citeşte şi: Mărturie CUTREMURĂTOARE: Mă uit în urmă și văd o gaură neagră. Cum a scăpat o adolescentă din abisul Statului Islamic

Planul – care este necesar să fie aprobat de către Bundestag (Parlament) – a fost dezvăluit de către Volker Wieker, şeful Statului Major al Bundeswehr (armata germană), pentru Bild am Sonntag. Acesta nu prevede o implicare directă în ofensiva aeriană a coaliţiei.

Opinia publică germană se opune în continuare unei trimiteri a forţelor germane să participe la misiuni în străinătate, în parte din cauza amintirilor dureroase din perioada militarismului nazist.

O fregată germană urmează să însoţească portavionul francez Charles de Gaulle, iar avioanele acesteia să asigure realimentarea cu carburant a avioanelor coaliţiei, a declarat Wieker în acest interviu.

“Din punct de vedere militar, deservirea avioanelor şi navelor ar necesita aproximativ 1.200 de militari”, a declarat el pentru publicaţia germană.

Wieker şi-a exprimat speranţa că va obţine mandatul necesar până la sfârşitul acestui an.

El a mai anunţat că Germania negociază cu Iordania şi Turcia în vederea staţionării pe teritoriile lor a unor avioane de tip Tornado care să efectueze misiuni de recunoaştere în regiune.

Citeşte şi: Armata siriană a recâștigat o parte din teritoriul controlat de Statul Islamic

Un parlamentar german de rang înalt anunţa săptămâna trecută că Germania urmează să mobilizeze avioane de recunoaştere care să susţină Franţa în lupta împotriva SI, în Siria.

Potrivit unor oficiali germani, Merkel este de acord ca Germania să-şi asume un rol militar mai important, în schimbul unui ajutor din partea lui Hollande în gestionarea crizei migranţilor care afectează Europa.

Cele mai citite

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...
Ultima oră
Pe aceeași temă