23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial"O zi neagra din care vom iesi mai puternici"

“O zi neagra din care vom iesi mai puternici”

Mass-media internationale s-au “aliat”, ieri, in fata terorismului, condamnand la unison sangeroasele atentate de la Londra.
Editorialele din presa britanica au fost sumbre, dar pe un ton cat se poate de indarjit.
“Spiritul nostru nu va fi niciodata infrant”, a titrat “The Sun”, care a calificat cele patru deflagratii ucigase drept “56 de minute de iad”. Editorialistul tabloidului si-a incheiat materialul cu o “promisiune”: “In numele comunitatilor din New York, Washington, Bali, Nairobi, Madrid si, acum, Londra (orasele in care teroristii islamisti au comis cele mai sangeroase atacuri), noi ne vom razbuna si vom face dreptate”.
“The Guardian” a rememorat modul in care Londra, in cel de-al doilea razboi mondial, a infruntat nesfarsitele raiduri nocturne de bombardament ale Luftwaffe (fortele aeriene naziste). “La fel ca si predecesorii nostri in fata ororilor ordonate de Goring, generatia de astazi a londonezilor raspunde actelor barbare cu mult calm si curaj”. Iar “Daily Telegraph” este de parere ca “a trecut o zi neagra din care vom iesi mai puternici”, in timp ce “Daily Express” a publicat rezultatele sondajului de opinie telefonic la care cititorii au trebuit sa raspunda la intrebarea “Cum doriti sa fie executati teroristii?”. Tot “Daily Express” a indemnat la resurectie si a amintit ca “pe noi, britanicii, nu ne-au infrant nici Napoleon, si nici Hitler”.
Presa europeana a condamnat si ea la unison atentatele de la Londra, dedicand pagini intregi carnagiului, si a aratat ca se teme de o amenintare globala, ce vizeaza in principal “batranul continent”, relevand esecurile in lupta impotriva terorismului, informeaza AFP. “Teroare la Londra, alarma in Italia”, a titrat, de exemplu, “Il Messaggero”. “Germania este de mult timp o tinta posibila pentru teroristi”, a scris “Berliner Zeitung”, iar “Die Presse” (Austria) a afirmat ca “Bin Laden cauta noua tinte si Europa este veriga slaba a Occidentului crestin”.
Cotidianul spaniol “El Mundo” estimeaza ca atentatele de la Londra sunt similare cu cele comise la Madrid pe 11 martie 2004 si ABC compara masacrul din capitala Marii Britanii cu atacurile de la 11 septembrie 2001.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă