7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecial"Nu exista democratie in Rusia"

“Nu exista democratie in Rusia”

Scriitorul rus Aleksandr Soljenitin, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura (1970), a afirmat, intr-un interviu acordat postului de televiziune Rossia, ca in Rusia “nu exista democratie”, informeaza AFP.
El a lasat sa se inteleaga, evocand precedentul revolutiei din februarie 1917 (revolutie numita burgheza, care a precedat-o pe cea bolsevica din octombrie), ca si in aceasta tara ar putea avea loc o “revolutie portocalie”, dupa modelul ucrainean.
“In februarie 1917, autoritatile excludeau aceasta posibilitate si totusi s-a intamplat. Daca tensiunea este lasata in mod stupid sa se acumuleze, s-ar putea sa se produca si in prezent”, a declarat scriitorul, subliniind ca “tensiunea urca” pentru ca rusii sunt privati de democratie.
Laureatul premiului Nobel a criticat sistemul politic rus, remarcand ca votul pe listele formatiunilor politice face ca in parlament sa ajunga deputati care nu-si fac treaba si nici nu pot fi revocati. Si a subliniat ca unii guvernatorii regionali din Rusia permit dezvoltarea coruptiei si a mafiei locale.
Soljenitin a jucat un rol istoric, dezvaluind rusilor si lumii intregi universul inuman al gulag-ului. El a fost deposedat de cetatenia sovietica in 1974 si expulzat din URSS. Soljenitin s-a intors in Rusia in 1994.

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă