8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac în fața Palatului Buckingham: O a doua persoană a fost arestată...

Atac în fața Palatului Buckingham: O a doua persoană a fost arestată în cadrul anchetei

Un bărbat de 30 de ani a fost arestat duminică în vestul Londrei, în legătură cu atacul asupra polițiștilor în fața Palatului Buckingham, atac ce a avut loc vineri seara, a anunțat duminică poliția britanică, informează AFP, via Agerpres.

"Bărbatul a fost arestat astăzi (duminică), la orele locale 10:15 (09:15 GMT) și este suspectat de implicare în planificarea, pregătirea sau instigarea la un act terorist și a fost plasat în arest", a anunțat poliția britanică într-un comunicat.

Poliția a precizat că o percheziție este în curs la o adresă din vestul Londrei, în cadrul acestei anchete.

"Arestarea a fost efectuată de polițiști ai Direcției de contraterorism ce anchetează pe marginea actului terorist din fața Palatului Buckingham, în timpul căruia trei polițiști au fost răniți ușor", a precizat poliția.

Un alt bărbat a fost arestat vineri seară după ce a atacat polițiști în fața Palatului Buckingham, reședința reginei Elisabeta a II-a, la Londra. Bărbatul de 26 de ani care a rănit vineri seară polițiști în fața Palatului Buckingham era înarmat cu o sabie și a strigat 'Allah Akbar', a comunicat sâmbătă poliția britanică.

Bărbatul arestat vineri și-a îndreptat autovehiculul pe care îl conducea spre o mașină a poliției, oprindu-se în fața ei într-o zonă din apropierea Palatului Buckingam. Polițiști neînarmați au încercat să-l captureze pe șofer, aflat singur în mașină, și care s-a aplecat pentru a lua 'o sabie de 1,2 metri așezată în fața scaunului din dreapta'.

În momentul incidentului, regina Elisabeta a II-a se afla la reședința sa din Scoția, Castelul Balmoral. Atacul de la Londra a avut loc la două ore după o agresiune cu cuțit asupra unor militari la Bruxelles. Autorul, un belgian de origine somaleză, a fost ucis de forțele de ordine, iar atacul a fost revendicat sâmbătă seara de gruparea Stat Islamic (SI).

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă