Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Insula Mare a Brăilei a fost repopulată cu 40 de porci santinelă

Insula Mare a Brăilei, zona de unde a început în judeţ epidemia de pestă porcină africană, a fost repopulată marţi cu 40 de porci santinelă, care vor fi monitorizaţi timp de 40-45 de zile.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.10.2018 - 18:22

Porcii santinelă provin dintr-o crescătorie din judeţul Vrancea şi au fost aduşi în comuna Frecăţei, fiecare fermă sau gospodărie afectată primind câte două exemplare.

Potrivit medicului veterinar al DSV Brăila dr. Marian Panţâru, dacă se va dovedi că zona este dezinfectată total, se va putea începe repopularea întregii Insule Mari a Brăilei, iar aceeaşi procedură se va aplica în tot judeţul, pe măsură ce se va finaliza operaţiunea de dezinfecţie.

În judeţul Brăila, din cauza pestei porcine africane au fost eutanasiaţi peste 200.000 de porci, fiind afectată şi cea mai mare fermă de creştere a porcilor din România, considerată a doua ca mărime din Europa, cea de la Gropeni.

Comentarii

loading...