Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Institutul „Elie Wiesel”a reacţionat la postarea lui Darius Vâlcov

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" a reacţionat luni la una dintre postările publicate de Darius Vâlcov, gestul consilierului premierului fiind unul care poate "atrage după sine şi încuraja totodată derapaje grave", avertizează aceştia.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 03.09.2018 - 16:50

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România «Elie Wiesel» a luat la cunoştinţă, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Vâlcov, l-a făcut pe pagina sa de Facebook prin care îl înfăţişează pe preşedintele Klaus Iohannis în chip de Adolf Hitler folosind în postare şi alte elemente specifice nazismului. Astfel de postări, făcute de către un demnitar al statului pot atrage după sine şi încuraja totodată derapaje grave", transmite Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", pe Facebook.

Membrii Institutului reamintesc că promovarea, în spaţiul public, a unor simboluri fasciste, legionare sau naziste intră sub incidenţa Legii nr. 217/2015, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002, privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov a apărut duminică un filmuleţ în care FDGR este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler.

Comentarii

loading...